ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΔΥΜ)

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2022-23 στη Δ’ τάξη του σχολείου μας, υποχρεούνται να προσκομίσουν τον Σεπτέμβριο, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), συμπληρωμένο από τον παιδίατρό τους. Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το εκτυπώσετε:

 

Ατομικό Δελτίο Υγείας 

ΕΠΙΛΟΓΗ 2ης ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις διαδικασίες επιλογής 2ης Ξένης Γλώσσας, για τους μαθητές της Ε’ τάξης του διδακτικού έτους 2022-2023, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμό (link):

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ – 2η Ξένη Γλώσσα

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΑ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α’ τάξη Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα παρακάτω links:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΜΟΥΣΙΚΑ_ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ_ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΜΟΥΣΙΚΑ__2022_23 – ΑΙΤΗΣΗ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ_2022_2023 – ΑΙΤΗΣΗ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 08.30 ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ) ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 09.45 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ) ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 10.45.

ΣΗΜ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων γονέων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια, για το σχολικό έτος 2022-2023, έχει ανοίξει. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Στο παρακάτω link, εισέρχεσθε, μέσω του gov.gr, και κατόπιν της αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας:

Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυ … – Gov.gr (www.gov.gr) 

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας ισχύουν τα εξής:

  • Για την 1η εβδομάδα  λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 δωρεάν τεστ αντί για 2, Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Από τη 2η εβδομάδα και έπειτα, θα γίνονται δύο δωρεάν self test, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid τεστ και ένα self test– με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές, για 5 μέρες πλέον, αντί για 7.  Πιο συγκεκριμένα:
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid κι τρία self test, δηλαδή, πέντε συνολικά. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Διευκρινίζεται πως για τους νοσήσαντες μαθητές και εκπαιδευτικούς ισχύει ό,τι και για τους εμβολιασμένους με την προϋπόθεση να μην έχει λήξει το πιστοποιητικό νόσησής τους

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, εύχονται σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς τους, καλά Χριστούγεννα. Το Θείο φως της γέννησης του Κυρίου να ζεσταίνει τις καρδιές μας και να τις γεμίζει με ελπίδα. Χρόνια Πολλά!

ΨΗΦΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πλήθος χριστουγεννιάτικων ψηφιακών  παιχνιδιών, παραμυθιών και βίντεο, για τις ημέρες των εορτών. Καλή απόλαυση! https://padlet.com/mtsaousid1/kxtfm4w286cb1273

ΔΗΛΩΣΗ SELF-TEST ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ edupass.gov.gr

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (πριν την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί) .

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Βήματα: 

  1. Εισέρχεσθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.
  2. Επιλέγετε την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Ειδικής Αγωγής».
  3. Επιλέγετε την κατηγορία «Δήλωση self-test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για Covid-19».
  4. Γίνεται αυθεντικοποίηση των στοιχείων σας του TaxisNet, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4727/2020 (Α’ 184), και στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος (θετικό ή  αρνητικό).

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, και τον ΑΜΚΑ του παιδιού σας.