ΔΗΛΩΣΗ SELF-TEST ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ edupass.gov.gr

Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19.

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (πριν την Τρίτη και την Παρασκευή το πρωί) .

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Βήματα: 

 1. Εισέρχεσθε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr.
 2. Επιλέγετε την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Ειδικής Αγωγής».
 3. Επιλέγετε την κατηγορία «Δήλωση self-test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για Covid-19».
 4. Γίνεται αυθεντικοποίηση των στοιχείων σας του TaxisNet, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 4727/2020 (Α’ 184), και στη συνέχεια ακολουθείτε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος (θετικό ή  αρνητικό).

Για τη δήλωση θα χρειαστείτε τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet, και τον ΑΜΚΑ του παιδιού σας.

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα διεξαχθεί εντός της κάθε τάξης, την Τετάρτη, 27η Οκτωβρίου. Οι μαθητές οφείλουν να προσέλθουν στο σχολείο στις 08.15, και θα αποχωρήσουν στις 09.45. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Επιστολή Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προς τους γονείς

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά στο παρακάτω link την ανοιχτή επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), για τους αληθινούς λόγους (και όχι αυτούς που τα συστημικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν…) για τους οποίους ο εκπαιδευτικός κλάδος κινητοποιείται.   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στις 24/09/2021 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εκδηλώσεις για την ημέρα του Αθλητισμού με θέμα: ‘Το σχολείο σε κίνηση. Αθλούμαστε δημιουργικά ‘.

Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω covid,  ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι μαθητές μας , ανά τμήμα, διασκέδασαν, έπαιξαν και γυμνάστηκαν επιβεβαιώνοντας το μήνυμα της ημέρας: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ».
Η εκπαιδευτικός Φυσ. Αγωγής
Σταματίου Δέσποινα.

     

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 16.00

Σας ενημερώνουμε πως από τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου, το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου θα λειτουργεί πλήρως, δηλαδή έως τις 16.00 (για όσα παιδιά έχουν δηλώσει αυτή την ώρα αποχώρησης).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Παρακαλούμε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό μαθητή (αν δε διαθέτετε ήδη) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ώστε να έχει πρόσβαση το παιδί σας, σε περίπτωση τηλεκπαίδευσης.

Βήματα Εγγραφής: 

 1. Μπαίνω στον ιστότοπο https://register.sch.gr/students/
 2. Κλικ στο κουμπί «Ας ξεκινήσουμε»
 3. Συμπληρώνω τη φόρμα με το ονοματεπώνυμο του μαθητή
 4. Συμπληρώνω την ημερομηνία γέννησης με ημέρα-μήνα-έτος από το ημερολόγιο που εμφανίζεται
 5. Επιλέγω το σχολείο
 6. Επιλέγω την τάξη
 7. Επιλέγω το τμήμα
 8. Συμπληρώνω τον αριθμό μητρώου του σχολείου
 9. Συμπληρώνω email και κινητό
 10. Ορίζω κωδικό πρόσβασης
 11. Υποβολή φόρμας
 12. Αποθήκευση ή εκτύπωση όλων των στοιχείων

Περισσότερες πληροφορίες / Υποστήριξη: info@sch.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται όσοι γονείς δεν επιθυμούν την παραμονή των παιδιών τους στο Ολοήμερο για το υπόλοιπο της χρονιάς να το δηλώσουν στη Διεύθυνση του σχολείου ώστε να απελευθερωθούν θέσεις για παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται και έχουν πραγματική ανάγκη. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΕΝΑΡΞΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου ΜΟΝΟ για το πρώτο τμήμα του, δηλαδή για τις τάξεις Α, Β, Δ Δημοτικού , μέχρι τις 15.00. Όταν έρθουν οι εκπαιδευτικοί που λείπουν, (πληροφορική, θεατρική αγωγή, μουσική) θα λειτουργήσει το ολοήμερο για όλα τα παιδιά μέχρι τις 16.00.

(όπως ήδη γνωρίζετε δεν έχει ακόμη ξεκινήσει  το πρόγραμμα σίτισης οπότε οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο ολοήμερο θα πρέπει να φέρουν μαζί τους φαγητό). 

Από τη Διεύθυνση

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/09/2021 στις 09.00 ακριβώς. Οι μαθητές της Α’ Δημοτικού θα παραμείνουν στο προαύλιο για τον αγιασμό, ενώ οι μαθητές των υπολοίπων τάξεων  θα ανέβουν στις τάξεις τους συνοδεία των εκπαιδευτικών, ώστε να τελεστεί ο αγιασμός σε κάθε τάξη χωριστά. Όλοι οι μαθητές θα έχουν τη τσάντα τους ώστε να παραλάβουν τα βιβλία τους. Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θα παραμείνουν εκτός του σχολείου. Οι μαθητές όλων των τάξεων θα αποχωρήσουν στις 10.00. Παρακαλούνται οι γονείς να βρίσκονται εκείνη την ώρα στις εξόδους ώστε να παραλάβουν τα παιδιά τους. Η είσοδος-έξοδος για τις Δ,Ε,ΣΤ τάξεις θα είναι στην οδό Καισαρείας, ενώ για τις Α,Β,Γ τάξεις, στην οδό Ιωνίας. Κατ’ εξαίρεση, τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν με τη βεβαίωση διενέργειας self-test.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2021-22 στη Δ’ τάξη του σχολείου μας, υποχρεούνται να προσκομίσουν τον Σεπτέμβριο, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), συμπληρωμένο από τον παιδίατρό τους. Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να το εκτυπώσετε:

Ατομικό Δελτίο Υγείας