Το μοντέλο ανεστραμμένης μάθησης στην τάξης μας. Μια καινοτόμος και διασκεδαστική μέθοδος διδασκαλίας στο μάθημα της Γεωγραφίας

Την Πέμπτη, 01 Ιουνίου, διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, ενημερωτική συζήτηση ? αποτίμηση της δράσης: «Το μοντέλο ανεστραμμένης μάθησης στην τάξης μας. Μια καινοτόμος και διασκεδαστική μέθοδος διδασκαλίας στο μάθημα της Γεωγραφίας». Η δράση υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό της Ε? τάξης, κ. Ηλία Σελίμη και τους μαθητές του, με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι γονείς των μαθητών της Ε΄ τάξης αλλά και γονείς άλλων τάξεων του σχολείου που ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν σχετικά με την υλοποίηση και τα αποτελέσματα της παραπάνω δράσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετέθησαν η γενικότερη πορεία υλοποίησης της δράσης, καθώς και τα ειδικότερα στάδια του μοντέλου ανεστραμμένης διδασκαλίας. Παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις του συντονιστή / εκπαιδευτικού και τα συμπεράσματα / αποτελέσματα, και έγινε μία ευρύτερη αποτίμηση και αξιολόγηση της δράσης. Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και συζήτησαν τα ποικίλα οφέλη που απεκόμισαν τα παιδιά τους. Κατέθεσαν μάλιστα τις προτάσεις τους για την πιθανή συνέχιση της δράσης αυτής και την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018), αξιοποιώντας τη φετινή θετική εμπειρία του προγράμματος. Τέλος, ανεδείχθησαν και αναλύθηκαν πιθανές στρατηγικές ένταξης ανάλογων καινοτόμων δράσεων και πρακτικών στο σχολικό περιβάλλον.