Πρόγραμμα ?Ακαδημία Γονέων-Εφηβεία από το Α έως το Ω? – 1ος Κύκλος

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά ? Αγ. Παντελεήμων?, στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα:

?Ακαδημία Γονέων- Εφηβεία από το Α έως το Ω? – 1ος Κύκλος

το οποίο αποτελεί πρόγραμμα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων ?Π. Α. Κυριακού?.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δίωρες μηνιαίες συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων για την εφηβική υγεία και συμπεριφορά πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας, πρόληψης κινδύνων, διατροφής, οικογενειακών σχέσεων.

Οι θεματικές ενότητες θα είναι:

  • Σχέσεις στην οικογένεια
  • Πρόληψη
  • Ανάπτυξη
  • Εθισμός
  • Τεχνολογία
  • Διατροφή
  • Εκφοβισμός

Ομιλητές θα είναι έγκριτοι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας. Η κάθε συνάντηση είναι διαδραστική και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις.

Η πρώτη συνάντηση με θέμα: ?Διαδίκτυο και νέοι? θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7  Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00-21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νέου Δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος). Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι εθισμός των νέων στο διαδίκτυο, διαδικτυακός εκφοβισμός, ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ομιλήτρια θα είναι η κ. Κουλούρη Αγορίτσα, RN, RMN, Msc, PhD, Υπεύθυνη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Κέντρο Σαλαμίνας, πιστοποιημένη του προγράμματος ?Αριάδνη?(πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων ?Π. Α. Κυριακού?.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά όλες τις συναντήσεις. Συντονίστρια του ανωτέρω προγράμματος θα είναι η κ. Παππά Μυρσίνη Msc, Επισκέπτρια Υγείας στο Γ.Ν. Νίκαιας ?Αγ. Παντελεήμων?, σύμφωνα με το με αρ. Πρωτ.:44679/17-11-2016 έγγραφο του Νοσοκομείου.

Για περισσότερες διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Παππά Μυρσίνη στα τηλέφωνα  213 2077477 και κιν. 6907600473, email: ira-papa@yahoo.com.

 

                                                                                Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

                                                                                                                & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ