ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24η ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 08.30 ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΑΚΡΙΒΩΣ. ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΤΑΞΗΣ (ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ) ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 09.45 ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΗΣ, ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ) ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 10.45.

ΣΗΜ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Η πλατφόρμα για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων γονέων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια, για το σχολικό έτος 2022-2023, έχει ανοίξει. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Στο παρακάτω link, εισέρχεσθε, μέσω του gov.gr, και κατόπιν της αυθεντικοποίησης των στοιχείων σας με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας:

Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυ … – Gov.gr (www.gov.gr) 

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ.