ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας ισχύουν τα εξής:

  • Για την 1η εβδομάδα  λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 δωρεάν τεστ αντί για 2, Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Από τη 2η εβδομάδα και έπειτα, θα γίνονται δύο δωρεάν self test, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο rapid τεστ και ένα self test– με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές, για 5 μέρες πλέον, αντί για 7.  Πιο συγκεκριμένα:
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid κι τρία self test, δηλαδή, πέντε συνολικά. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Διευκρινίζεται πως για τους νοσήσαντες μαθητές και εκπαιδευτικούς ισχύει ό,τι και για τους εμβολιασμένους με την προϋπόθεση να μην έχει λήξει το πιστοποιητικό νόσησής τους