Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Σήμερα το πρωί, εμείς οι μαθητές των  Δ’ & Ε’ τάξεων επισκεφθήκαμε το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Εξωτερικά ήταν ένα πολύ όμορφο κτήριο με κολόνες που έμοιαζε σαν αρχαίος ναός. Πληροφορηθήκαμε ότι χτίστηκε το 1884 από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμο. Μάθαμε για την ιστορία του θεάτρου, καθώς και για τις διαφορετικές του χρήσεις. Το 1922 με τη Μικρασιατική καταστροφή χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο των προσφύγων, ενώ για ένα διάστημα λειτούργησε και σαν σχολείο (Γυμνάσιο). Επίσης μας είπαν πως έπαθε και πολλές ζημιές από τους σεισμούς του 1981 και 1999. Σήμερα λειτουργεί μόνο ως Θέατρο και είναι διατηρητέο μνημείο.

Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του, είδαμε κοστούμια και φωτογραφίες παλαιότερων ηθοποιών και παραστήσαμε κι εμείς για λίγο τους ηθοποιούς. Στο τέλος καθίσαμε στην πλατεία του Θεάτρου και παρακολουθήσαμε μια πολύ όμορφη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια μέρα στο Θέατρο».

Ήταν για εμάς μια ξεχωριστή εμπειρία κι ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε στο χώρο αυτό.

Οι μαθητές της Ε’ Τάξης

DSC02548                           DSC02551

Περισσότερα

Εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό – Δευτέρα 23/11/2015

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ  στην εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού την ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ: 18:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ με θέμα: «Ανάπτυξη θετικών και εποικοδομητικών σχέσεων στο σχολείο – Πρόληψη σχολικής βίας και εκφοβισμού» στην εκδήλωση θα παρίσταται και ο … Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ 10/11/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας πραγματοποιούνται οι παρακάτω δράσεις, στις οποίες μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά (απευθείας ή μέσω των παιδιών σας).

Περισσότερα